Simon Sanda

Kreativec in učitelj

Rojen sem bil v Trbovljah, 26 Septembra 1974. Trenutno živim v svojem domačem kraju Laško, kjer tudi ustvarjam in vodim zavod za kreativno ustvarjanje RISANJE.SI.

Risanje je bila moja prva ljubezen, ki še vedno traja. Moji začetki segajo v čas, ko sem bil še čisto majhen deček, navdušen nad risankami, ki so jih v 80ih letih vrteli po televiziji- od Smrkcov, čebelice Maje, Baltazarja, Bojana do Tarzana, Supermana in ostalih takrat popularnih likov.
Zelo rad sem tudi prebiral stripe Zvitorepca od Mikija Mustra, Zabavnike z Miki Miško in ostalimi Disneyevimi junaki ter stripovske junake iz Jugoslovanske scene Zagorja, Bleka, Komandanta Marka in ostale.

Bolj profesionalno sem se začel ukvarjati z oblikovanjem in risanje šele po študiju strojništva, ko smo ustanovili lastno podjetje za robotiko, kjer sem skrbel za tehnološki in dizajneski razvoj osebnih robotov in robotov za varovanje. Tu sem se prvič srečal tudi z grafičnim in industrijskim oblikovanjem.
Po ustanovitvi lastnega podjetja Studio Sanda pa sem se popolnoma posvetil oblikovanju, spletnemu nastopu, risanju in video animaciji.

Sem kreator številnih blagovnih znamk, grafičnih rešitev, ilustrator desetih otroških knjig, številnih kratkih stripov in ilustracij za časopise, revije in podjetja. Veliko veselja pa mi je prineslo tudi risanje karikatur.

Sedaj vodim zavod RISANJE.SI, kjer poučujem in vodim tečaje, delavnice in ustvarjalnice na področju dizajna, risanja, animacije in kreativnega razmišljanja.

MOJE POSLANSTVO

Simon Sanda je strokovnjak za vizualno komunikacijo, specializiran za ilustracijo in animacijo. Podjetjem pomaga, da se lažje predstavijo in povežejo s svojo ciljno publiko.

“Ideje in zamisli imajo neverjetno moč. Ideja nam šine v glavo in kmalu postanemo z njo tako obsedeni, da jo želimo uporabiti in narediti ta svet lepši. Moje poslanstvo je, da bi razumel vas in vašo idejo in da bi jo prikazal ljudem na način kot želite, da bi zajeli bistvo vaše zgodbe in jo nato delili z ljudmi, da postane del okolice in del vseh nas.

Naša življenja in svet okoli nas je poln zgodb … osebnih zgodb, zgodb drugih ljudi, zgodb o uspehu idej, stvari in izdelkov. Resnično verjamem, da lahko ljudem pokažemo svet v boljši luči skozi zgodbe, ki spodbujajo človekovo domišljijo.

Pri ustvarjanju zgodbe me veliko bolj zanima ZAKAJ kot KAJ ali KAKO jo želite povedati. In če nam uspe prepričati ljudi, da je vaš namen dober, bodo razumeli, vam bodo sledili in vas sprejeli za svoje. Ne samo, da bodo zvesti vam, ampak tudi vašim produktom, storitvam ali znamkam.

S tem razlogom želim z vašo pomočjo najti najboljšo rešitev za predstavitev vaše ideje, ji dati krila in jo poslati v svet. Ko bodo ljudje cenili vašo zamisel, se bodo z njo poistovetili in bodo želeli bit del nje in del vaše zgodbe.

Rišem ilustracije in stripe, ustvarjam video animacije, kreiram maskote, oblikujem logotipe in celotne grafične podobe ter spletne strani … Vaše zadovoljstvo mi zelo veliko pomeni, zato imam samo en cilj – kako najbolje »ilustrirati« vašo zgodbo.
Z zgodbami bomo spreminjali človeška življenja, jih z njimi navduševali in skupaj risali lepšo prihodnost.”

Simon Sanda – vizionar in kreativni vodja

Simona izjemno cenim

InvivoPlay

“Simona izjemno cenim zaradi njegove nadarjenosti in kreativnosti, ki ju spretno združi z željami svojih strank. Je izjemno potrpežljiv, natančen, predan in svoje delo opravlja s srcem. Prav zaradi tega zelo rada sodelujem z njim.”

Tina Pulko, InVivo Play

Close
Go top